fredag 17. desember 2010

En stemningsfull time

I dag har jeg hatt en stemningsfull dag på jobb. 7. klasse som i år er min klasse har ansvar for lysspiralen før jul. Da ligger det granbar i spiral med papirstjerner på gulvet i gymsalen. Midt i spiralen står et bord med et tent lys og mange smålys kunnelys. 7. klasse elevene sitter langs veggen og går en etter en gjennom spiralen tenner et lite lys i midten og tar det med seg og setter det på en stjerne på veien tilbake. Det er helt mørkt og vi spiller stille og rolig julemusikk. Alle de andre klassene sitter rundt og ser på. Slik ser det ut når alle lysene er tent.
Er imponert over de 150 elevene som satt stille uten en lyd i 50 minutter. Det er 29 elever på trinnet, så det tar jo ganske lang tid når en etter en skal gå stille og roilig både inn og ut av spiralen. 7. trinn har galdet seg til dette siden de gikk i første og de var skikkelig andektige og flinke. En god tradisjon som gir skikkelig julestemning.

3 kommentarer:

 1. Høres veldig stemningsflt ut. Kanskje jeg adopterer ideen til min skole...
  Klem fra Igi

  SvarSlett
 2. Så fantastisk tradisjon de har ved skolen du jobber! Og fantastiske elever også som tydeligvis må være litt høytidsstemt de også.
  50 minutter er en stund det!
  Ha en glad adventshelg!
  Klem fra kaspara

  SvarSlett
 3. Så kjekt du kommenterte hos meg, så jeg kunne oppdage deg :) La meg til som følger likegodt.

  Så fint å kunne gi barna en tradisjon hvor de også lærer å nyte stillheten og ikke kommunisere verbalt eller elektronisk i nesten en time. Det trenger vi å få tilbake - her i bygda prater folk under nasjonalsangen på 17. mai, og da trenger vi å lære noe om stillhet igjen....

  Stikker sikkert innom igjen. 4,5 mål hage, da har du da litt å gjøre, vi har 1,8 mål tomt.

  God adventstid!
  Moccamamma :)

  SvarSlett