søndag 16. januar 2011

Matprat

Det å finne på hva man skal ha til middag er et stadig tilbakevendene problem her i huset. I løpet av denne høsten har vi kommet inn i en god rutine. Vi setter ogg liste og handler for 2 uker om gangen. Listen skrives opp på denne tavla fra Ib Larsen som jeg kjøpte i Danmark i sommer. Da er det bare for den første som kommer hjem å begynne på middag.

Hver torsdag spiser vi hos mamma, så den dagen er grei. Har også et mål om å lage minst en ny rett hver uke. Til uka skal Chilli con kylling, en oppskrift funnet i et blad prøves ut. Man sparer både tid og penger på å planlegge middag i litt god tid.
Denne lykta fra Bloomingville var det halv pris på, og da kan man jo ikke la være. Liker den lyse turkise fargen skikkelig godt.

Vi har hatt en skikkelig avslappende helg. Sovet lenge og bare vært hjemme og kost oss med tvog god mat. Blir alltid litt tiltaksløs og vinterslapp i jaunar jeg.

7 kommentarer:

 1. Hi hi hi synes det er konge festlig at du nå også planlegger mat og innkjøp... Håper forkjølelsen slipper helt taket så du kommer deg ut på en skitur det er jo så deilig! I morgen blir det skiskole for de håpefulle 54...
  Hilde

  SvarSlett
 2. Så fin den lykta var!
  Hatt en skikkelig sløv helg jeg også, men det er jo litt deilig innimellom!
  Håper du blir skikkelig frisk snart!
  Klem

  SvarSlett
 3. Så flinke der er! Vi burde planlagt middagene bedre vi også. Tror grunnen til at vi ikke klarer det er fordi vi ikke har en slik flott tavle;-)
  Klem fra Igi

  SvarSlett
 4. Ja, sparer tid og penger, OG det tar seg jo unektelig lekkert ut på veggen! ;)

  SvarSlett
 5. Husk at vi har en middagsgruppe på FB der du kan legge ut oppskrift på chilli-gryta di!!;) klem Anne

  SvarSlett
 6. Nydeleg lykt! Me har begynt på ein 4 vekers middagsplan. Det er så greit å planlegge kva ein skal lage. På den måten får ein tatt opp mat frå frysen i godt tid på førehand og får handla det ein skal på butikken utan mykje anna dill dall. ;)

  SvarSlett
 7. Så flott tavle,og god planlegging...Her i huset handles det en gang i uka,barna klarer ikke en dag uten frukt,så for å ha friskest mulig frukt og grønt,har det blitt til det de siste 3 årene:)Vi parer tid i en ellers travel hverdag med 2 småjenter,jobb,barnehage,hus og gårdsarbeid...Og penger spart av den enkle grunn at vi kjøper det som står på listen og ikke alt mulig annet som en ofte gjør når en småhandler annenhver dag...Lurt å prøve nye matretter hver uke,det burde vi bli flinkere til her i huset og...Er jo så mye god mat som burde ha vært prøvet:)Ønsker deg en flott helg...Klem Caroline

  SvarSlett