torsdag 14. januar 2010

Wabi Sabi

Lurer du på hva Wabi sabi er? I dag er første gangen jeg hørte om det, og det er en ny interiørstil som jeg tror er min stil. Har egentlig aldri vært så opptatt av stil, men av det jeg liker. Da jeg leste om Wabi sabi Dagbladet i dag tenkte jeg: "Dette er min stil". Så kult å kunne si når noen spør: "Hva slags stil har dere hjemme da?", "Vi har Wabi sabi", ikke det at det er så fryktelig mange som spør meg om det da....

Wabi Sabi.......

1. Gjør det bekvemt: Heller en velbrukt og myk lenestol enn en hard designerstol.

2. Skap ro og fred: Ikke møbler stuen med utgangspunkt i tv-en. Demp sterk belysning.

3. Rydd opp: For mange ting fyller opp livet ditt. Behold bare det som er praktisk, estetisk eller har nostalgisk verdi. Mormors suppeterrin som er blitt din fruktskål, er veldig wabi sabi.

4. Ta godt vare på: Wabi sabi hyller inventar med sjel og personlighet, men ikke det skitne eller falleferdige som du kan skade deg på.

5. Gjenvinn: Før du kaster et gammelt teppe, sjekk om det kan få nytt liv hvis du legger det et annet sted i boligen. Og en kopp med skår i blir en fin vase for avskårne blomster.

6. Når du skaffer noe nytt, velg ting med sjel: Det kan være en glasskål som du fyller med fin sand fra en strand du liker å være på, eller et gammelt landskapsmaleri fra et loppemarked. Du vet best selv hva som gir deg godfølelsen.


Les mer om Wabi sabi her.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar