søndag 26. juli 2009

Plommer og kirsebær blir det hvertfall i år

Frukt og bær begynner å modnes i hagen vår. I fjor høst var vi midt i oppussing, så jeg høstet ikke noe. Vi har helt sinnsykt masse kirsebær. Har tenkt til å prøve meg på å lage saft i år, og fryse slik at vi kan varme opp å ha på is.


Vi hadde to plommer på de to plommetrærne våre i fjor. Jeg var livredd for at noen skulle plukke disse før de var modne. Det endte selvfølgelig med at de råtnet på treet. I år ser det ut til å bli masse plommer. Jeg har ikke peiling på hva jeg skal gjøre med dem. Hverken jeg eller min kjære spiser syltetøy. Går kanskje ann å lage plommesaft også? Tar gjerne imot tips om hva man kan lage.

Har i tillegg masse masse epler og rips. Så det blir hvertfall eplekake til høsten. Denne spisslønnen kjøpte jeg for gavekortet jeg ikke av mine elever da jeg sluttet med dem i vår. Hyggelig å ha ett minne fra min første klasse. Vi elsker løvtrær, og har nå både lønn, eik, bjørk, osp, pil og blodbøk i hagen. De fleste er forløpig ikke så store, men gleder meg til å se de vokse opp.

3 kommentarer:

 1. heisan

  Så masse deilig du har i hagen din...
  her har vi et plommetre som hjorten spiser opp og et eple tre som kommer med ett eple hvert år... hihihi... plantet bringebær i år.. de ser ut som kommer med noen bær..

  Ja det er veldig kjedelig å måtte reise forbi disse loppisene ... Men en venninne tur på kryss og tvers i Sveriges rike er jo heller ikke å forakte da... ..
  Klem Kerstin

  SvarSlett
 2. Så flott at dere har masse deilig frukt i hagen da :) Jeg har slekt som legger plommer på sukkerlake og fryser, også varmer opp for dessert. Ikke min favoritt, men mange synes det er kjempegodt.

  SvarSlett
 3. du kan sikkert prøve å lage likør av plommene :) jeg har akkurat lagd likør av moreller, den pleier å bli god :)
  snakkes!

  SvarSlett