onsdag 28. juli 2010

Julihagen

Det tar litt tid å komme ajour med hagen når man har vært på ferie. Jeg er nå endelig i havn med å luke gjennom alle bed, men det er vel bare å begynne på ny runde snart.
Mannem har klippet plenen to ganger allerede.

I år får vi vrkelig mange tomater. Var skikkelig stolt av at jeg fikk 15-16 tomater i fjor. I år blir der nok mange fler. Venter spent på at også paprika, mais, purre, gulrøtter og redikker skal komme.


Denne rosebusken har mannen prøvd å ta livet av med gressklipperen mange ganger, men den står i full blomst i år også.


Disse blomstene står snart i full fargeprakt. Noen som vet hva de heter?


Det ser ut til å bli masse plommer i år. Får prøve å gjøre ett eller annet med dem i år. I fjor ble de bare spist opp etterhvert som de modnet.

6 kommentarer:

 1. Nydelige bilder.
  Tror planten er en Ridderspore (jeg har den for første gang i år og den likner veldig).
  Ønsker deg en fortsatt fin onsdagskveld :o)

  SvarSlett
 2. Er enig i at den kan ligne på en Ridderspore, men mener at dette er en Hjelm. Jeg har den samme, blå gammeldags Hagehjelm.

  SvarSlett
 3. Planten hetter Storhjelm og finnes også i blå-hvittspraglete og i hvit. Er gifig, så man må ikke få noe av planten i munnen. Vakker og gammeldags staude!!!! Grethe

  SvarSlett
 4. Hei Lene.. takk for hilsen.. denne skogsdama sitter fortsatt udusjet... du vet.. skulle bare måtte bare.. nå sparer jeg meg til leggetid... i helt rent sengetøy... DET er deilig det... ha en fin uke, nå skal jeg kikke litt mer på plantene dine... så heldig du er med vanvittig stor hage, og egne tomater... nam nam.... heihopp!!

  SvarSlett
 5. Hei du, det er storhjelm du har som den ukjente. En flott, men giftig staude. Jeg har bl.a. en varigert utgave av den og den er superflott.
  Når det gjelder erteblomstfrø har jeg både sådd inne og satt de rett ut. Det er både fordeler å ulemper med begge alternativene. Sår du de rett ut er det det enkleste og da sår du de ut når frosten er borte. Ulempen med det er at blomstringen kommer senere. Fordelen er at det sparer deg for mye jobb. Sår du de inne bør du gjøre det kanskje rundt mars-april. Jeg pleier å så ca. 4-5 frø i melkekartonger. Fordelen med det er jo at blomstringa kommer kjappere da plantene har fått bra størrelse når du setter de ut. Husk at uansett hva du gjør så la de ligge i vann et døgn slik at de blir litt myke.

  SvarSlett
 6. Tusen takk for kommentar, det setter jeg pris på:):)
  Så flott hage du har:) Jeg har lik stauden din, men vet ikke hva den heter;) Tomatplanten min er også full av grønne tomater...syns det tar så tid, så redd de ikke blir røde pga dårlig vær:P Også ser det ut som det har kommet en sykdom på bladene, de begynner å bli grå:P

  Jeg har IKKE grønne fingre som du skjønner, men syns det er veldig moro da;)

  Ønsker deg en flott dag:)

  Klem Lise

  SvarSlett