onsdag 27. juni 2012

Sommerens store prosjekt er i gang

Sommerens store prosjekt er å legge nytt tak på både hus og den lille låven vår. Jammen godt vi begge er lærere og har 7 uker ferie, selv om jeg håper det ikke at hele ferien går med. I dag har vi fått opp stillas. Vi er vel litt feil å si, da mannen var så heldig å få hjelp av en kompis.Jeg har bistått med holdig og matlaging i denne delen av prosessen.I tillegg har mannen og jeg i godt samarbeid fått ned alle den gamle taksteinen fra låven og fra tilbygget på huset. Nå gjenstår bare steinen på hovedhuset i morgen. Er ikke superglad i å være høyt oppe taket, men begynner å venne meg til det nå. Lekter og takpapp skal også av låven i løpet av morgendagen, håper vi.Lørdag kommer svigers for å hjelpe til og jeg er så frekk at jeg drar på jentehyttetur i helgen. Kjenner det skal bli deilig med  litt ferie uten takstein.


onsdag 20. juni 2012

Farmors benk og mormors krukke

Det er mange år siden vi arvet to flotte blå krukker av min manns mormor. Vi takket ja til dem enda vi bodde i en liten osloleilighet uten balkong, bare på grunn av den flotte fargen.

Nå har krukka fått plass ved siden av benken vi arvet av farmor. Vannkanna fant jeg nede i låven hos mamma i fjor sommer. 

Den flotte blomsten har jeg fått av klassen min. 


Nå er det bare to dager igjen på jobb før ferien setter inn. Skal bli deilig å slappe av litt. Jeg somlet meg til slutt til legen og det viste seg at jeg har pådratt med lungebetennelse. Ganske så kjedelig med pencilinkur hvor du skal holde deg unna solen når den endelig dukket opp. 


søndag 17. juni 2012

Dåpsgave

Forrige søndag ble min lille niese døpt. Denne stolen var en av dåpsgavene fra oss.
Den er malt av en tidligere kollega. Motivet på setet er fra Emil i Lønneberget.Det var en flott søndag i nydelig vær sammen med familie. Her er dåpsbarnet med en av de andre gavene fra oss. Må jo prøve å påvirke litt når verken mor eller far er fotballinteresserte.I dag er det grått og regnvær. Hva er vel mer typisk enn at jeg har blitt syk nå som det bare er en arbeidsuke igjen før ferie....Har ligget rett ut hele helgen med feber, hoste og vondt i kroppen.

mandag 4. juni 2012

Epletretreblomstring

Forrige uke stod epletrærne i full blomst.Synd det varer så kort, nå er de allerede avblomstret.

 Egentlig skulle vel trærne vært beskåret i vinter, men det ble jammen vår før vi rakk å tenke på det.

lørdag 2. juni 2012

Nye puter

Jeg har arvet mamma sin symaskin og det er den symaskinen jeg har lært å sy på. Dermed måtte jeg jo prøve meg litt. Er skikkelig elendig til å sy, så det måtte bli noe meget enkelt, nemlig puter. Denne puta er laget av en av mamma sine gamle gensere.
Jeg fant to panelgardiner på loftet hos mamma i vinter. Det ene er np ny ryggpute i lenestolen.
Elsker retrostoffer og har mer liggende. Skal prøve meg på å sy et skjørt av disse gardinene mamma og pappa hadde på soverommet på 70-tallet. Tror jeg såvidt kan erindre at de hang oppe til utpå 80-tallet en gang. Jeg synes mønsteret er så grelt at der er kult....
Trenger nok noe hjelp til dette, så jeg får holde meg til puter enn så lenge.