onsdag 30. november 2011

Adventslys

Vi har to adventstaker i år. Jeg fikk disse hjertene med tall til bursdagen min, sammen med et trefat står denne staken i stua.På kjøkkenet har vi denne mer tradisjonelle staken. Den har fulgt oss i noen år nå og kommer nok til å bli tatt frem år etter år her i huset.

Håper alle har en fin siste kveld i november.

tirsdag 29. november 2011

Juleplansje

Denne juleplansjen hadde jeg helt glemt da den dukket opp i låven da jeg letet etter juletrebelysningen. Den er fra da barneskolen jeg gikk på skulle rives og de solgte/ gav vekk alt av gamle ting.


Denne står det December nederst på og jeg hadde vist både juli, august og januar også. De får komme opp etterhvert neste år.

Heldige meg har fått julekalender for første gang på mange år. Mannen kom hjem med Kinderkalender i dag. Jeg elsker nemlig Kindersjokolade, og all annen sjokolade for den del. Ganske så glorete utseende, men skal ikke klage når jeg faktisk har fått kalender.

Jeg planlegger bursdagshelg for mannen. Familemiddag fredag og vennefest lørdag. Mat er handlet inn, kjellerstua er vasket og bord/stoler satt opp, men da jeg skulle begynne å dekke bord satte mannen foten ned. Han skulle ikke spise av støvete tallerkener, det fikk jammen vente til lørdag formiddag fikk jeg beskjed om. Så da får jeg finne på noe annet å forberede da.....

lørdag 26. november 2011

Lørdagsro

For en deilig lørdag. Har bare slappet av med en liten handletur etterfulgt av en lang tur. De siste timene har jeg tilbragt i godstolen med bok.


Prøver meg med Amaryllis i år også, selv om jeg vet at jeg blir allergisk når den blomstrer. Kan jo hende allergien har forsvunnet i løpet av året.
Nå venter rakfisklag hos gode naboer, en hyggelig tradisjon som er verdt å ta vare på.


torsdag 24. november 2011

Snart advent

Egentlig var planen å hente adventkassa i kjelleren i helgen, men når det ble pyntet på jobb i dag og huset var nyvasket ble fristelsen for stor. Julestjerna har kommet opp i kjøkkenvinduet.
Har aldri vært fan av lyslenker, men kjøpet disse på Europris forrige uke. Egentlig skal de brukes til bordet på mannens bursdag neste helg, men synes de passet bra sammen med sinkhusene. Nå er det jul i sinkbyen.Sverger til de gode gamle adventstakene, lysmasjettene har riktignok gått i søpla.


Nå er jeg klar for adventsamling på jobb i morgen, man får virkelig julestemning av å jobbe på skole. Gleder meg til juleverksted, pepperkakebaking og adventstid med mine søte 1.klassnnger.

tirsdag 22. november 2011

Julekjole


Har hatt meg en liten nettshopperunde nå i kveld. Fra nettsiden veromoda.com kan du kjøpe både Vermoda, Vila, Object, Only, Pieces, Name it, Outfittersnation, Selected og Jack and Jones klær. Ikkje bra for lommeboka. Jeg måtte bare ha denne julerøde kjolen fra Vila.

Har en greie om at jeg må kjøpe noe julerødt på klesfronten hver jul. I fjor var det sko, i år kjole. Ble et par kjoler til fra Object også:-).

søndag 20. november 2011

Hvor ble julestemningen av?

Tåka har ligget tykt nede i dalen hele uka, men oppe i høyden hvor vi bor og der jeg jobber har det virkelig vært julestemning. Knallblå himmel rim på både bakken og trær. Vakkert, ikke sant?


I løpet av fredagen slo det hele om. Tåka ligger nå over hele bygda, plussgradene kom sammen med regnet og alt er bare trist og grått. Jeg vil ha julestemningen tilbake. Det hjalp litt å være med på den årlige pepperkakebakedagen hos en venninne i dag: 17 barn i alder 4uker til 5 år samlet for baking, lek, pølsespising morro.

søndag 13. november 2011

Rolige søndag

Etter å ha vært på teater i Oslo med mamma og søster'n i går har jeg bare stelt og stullet hjemme i dag. Har vasket rundt i den ene stua, ut med alle tepper og møbler. Har ikke vært så rent der inne på lenge. Det trengtes virkelig.Nå venter litt jobbforberedelser før det er tvkos med "Åndenes makt". Det tv programmet må jeg bare få med meg hver søndag.


Ønsker alle en fin novemberuke og håper på at snøen snart daler ned. Hjertet og vinkaraffelen er bursdagsgaver fra venninner.


onsdag 9. november 2011

Novemberhagen

Ikke mye som minner om at vi snart er midt i november. Astersen står i full blomst fortsatt og temperaturen er fortsatt godt over 0.
En tulipan tror at våren har kommet og har dukket opp fra jorda.


Trærne har gjort seg klare til vinter og snø. Håper virkelig snøen kommer snart jeg også.

Mange roser på rosebusken fortsatt.En nydelig dag her i dag med strålende sol og varmt vær. Jeg har vært hjemme fra jobb med tette bihuler og feber.Krysser fingrene for at jeg er bedre i morgen.


Nå venter jeg mine tidligere kolleger Marta med bloggen Marta i Farta og Hilde med bloggen Drømmehagen på besøk. Så her blir det et mini bloggtreff.

søndag 6. november 2011

Tilskudd til sinkgata

Dette sinkhuset fikk jeg av en venninne i bursdagsgave i dag. Dermed er det tre hus i vinduskarmen vår.Ønsker meg et til, så er sinkgata full. Har hatt en koselig bursdag med kake og venninnebesøk på dagen og god middag med mannen på kvelden. Har fått fler fine ting i dag, bilder kommer til uka. Det er ikke lett å ta fine bilder nå på kvelden.Ønsker alle en fin uke. Jeg er klar for siste innspurt med foreldresamtaler denne uka, for så å gå over til adventsforberedelser.

lørdag 5. november 2011

Tilbake med litt jul

Det ble visst plutselig en en liten ferie fra bloggen, men nå er jeg tilbake. Er ikke i julemodus i det hele tatt for tiden, men da jeg så disse hjertene på Mester Grønn i går måtte jeg bare ha ett.Det skal nok få plass på dodøra når det nærmer seg jul.

De hadde også disse fine til/fra lappen i metall og når tilbudet er Ta 3 betal for 2 går jo jeg rett på limpinnen og kjøper mange.Håper dere har en fin helg. Vi skal på bursdagsmiddag hos mamma. Hyggelig å møte søster og bror, det er ikke så ofte vi er samlet alle sammen.